Felkérhetik személyijövedelemadó-bevallásuk elkészítésére a NAV-ot a közfoglalkoztatottak is, ha tavaly csak munkaviszonyból származó keresetük volt.

Közfeladatot ellátó szervezetek (pl. helyi önkormányzat, költségvetési intézmény, egyház, közhasznú szervezet) közfoglalkoztatás keretében foglalkoztathatnak 16. életévüket betöltött álláskeresőket. Ebből a közfoglalkoztatási jogviszonyból származó jövedelem adóköteles, tehát arról személyijövedelemadó-bevallás formájában kell számot adni. Ennek benyújtási határideje 2014. május 20.

A munkaviszonyban állók, így a közfoglalkoztatott magánszemélyek is kérhetik a NAV közreműködését az szja-bevallás elkészítésében. Ehhez 2014. február 17-éig az egyszerűsített bevallás választására szolgáló 1353NY jelű nyilatkozatot kell kitölteni és a NAV-hoz postán, vagy Ügyfélkapun keresztül eljuttatni, vagy személyesen leadni az ügyfélszolgálaton. A nyomtatvány letölthető a NAV honlapjáról, ahol részletesen szerepel, milyen típusú jövedelmek mellett kérhető az egyszerűsített bevallás elkészítése.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága