Játszóteret, parkot avattak szombat délelőtt Boconád központjában. A fejlesztés több mint tízmillió forint pályázati forrásból valósult meg.

Leader pályázati pénzből, több mint tízmillió forintból építettek játszóteret Boconádon, emellett egy parkot is kialakítottak – egyebek között padokat, pavilonokat helyeztek el, és 310 négyzetméter térkövet tettek le. Mindez a falu központjában kapott helyet. A szombat délelőtti átadón csak az idő volt szomorkás, az ünnepségen mindenki mosolygott. – A játszótér a gyermekeké, a parkban pedig mindenki megpihenhet, beszélgethetnek a szülők, nagyszülők. Igazi közösségi tér jött létre, amelyre büszkék lehetnek a helyiek – fogalmazott ünnepi köszöntőjében Szabó Zsolt államtitkár. – A polgármester személyében egy olyan embert ismertem meg, aki felelősséggel dolgozik a településért. Remélem, a következő öt évben is folytathatjuk a közös munkát, hiszen van még mit tennünk: rendbe kell tennünk a templom tetejét, az óvodát és az utakat is – folytatta.

Kis István, a falu első embere bízik benne, hogy az új központ által közelebb kerülnek egymáshoz az emberek, megoszthatják egymással örömüket, bánatukat, miközben a legkisebbek felhőtlenül szórakozhatnak. Mint mondta, ez a beruházás a kezdetet jelenti, terveik szerint a következő fejlesztés az idősebb korosztálynak szól majd.

Forrás: HatvanOnline.hu >>