Évek óta hagyomány Boconád községben a falunap megrendezése, amely idén 2015. szeptember 12-én, a nyárbúcsúztatás jegyében zajlott. A programok már a délelőtti órákban elkezdődtek, a magyarok vásárával és a madárijesztő szépségversennyel, melyre beneveztek az óvodások és iskolások is.

A „Fabatka” játszóház és a Buborék együttes interaktív műsora szórakoztatta a gyerekeket. Lehetőség nyílt egész nap lovaglásra és sétakocsikázásra. Délben ízletes babgulyással várták a falu lakosságát. A színvonalas délutáni programok minden korosztály számára kellemes kikapcsolódást jelentettek.

Elsőként a Szihalmi Fúvósok, majd az adácsi Zéta Néptánccsoport fergeteges műsora hozta meg a hangulatot. Ünnepi köszöntőt mondott Kis István Boconád Község Polgármestere és Szabó Zsolt államtitkár. Ezek után a Karatékák nagyszerű bemutatójára került sor. A kora esti órákban a Sarki Fény Zenei csoport, illetve az Anonym Rock Band szolgáltatta a talpalávalót. Hajnalig tartó utcabál zárta a napot.

A rendezvény elsődleges célja, hogy a falu lakosságának, felnőtteknek, gyerekeknek egyaránt kellemes kikapcsolódást nyújtson, és lehetőséget biztosítson a találkozókra, beszélgetésekre, melynek közösségépítő hatása van.

Az egész napi program az önkormányzat támogatásával jött létre, melynek szervezésében és megvalósításában aktívan közreműködtek a kulturális közösségi munkások.

Kiss Tamásné (Boconád)